Thailand vakantielandDit prachtige land wat gelegen in Azië heeft een wereldwijde bekendheid als vakantiebestemming. Dit heeft het onder andere te danken aan zijn prachtige natuur, cultuur, zandstranden, erg aardige bevolking, culinaire geneugten en natuurlijk niet te vergeten de wereldstad Bangkok.
Wij zullen op deze website wat dieper ingaan op dit prachtige land. Dit zullen we doen door enkele onderwerpen te behandelen en hier dieper op in te gaan.


Bangkok
Deze wereldstad met zijn vele miljoenen inwoners geniet een wereldwijd faam. Toch is het geen stad waarvoor je direct overstag gaat. De eerste indruk die je van Bangkok krijgt zijn vaak: benauwd klimaat, chaotisch verkeer, rommelige infrastructuur en veel smog.
Toch als je wat langer in Bangkok verblijft en de stad wat beter leert kennen, kijk je vaak toch anders aan tegen deze metropool. Je ziet dat (net zoals in de rest van Thailand) het Bhoedisme een grote rol speelt in het dagelijks leven. Dit merk je aan de vele tempels en Bhoedabeelden door de gehele stad.
Ook prikkelt de stad al je zintuigen, op werkelijke elke straathoek staan eetstalletjes waar je (vaak) voor erg weinig geld heerlijk kunt eten. Ook is Bangkok bekend om zijn vele avondmarkten en prima uitgaansleven.
Ook de Koninklijke paleizen mag je absoluut niet missen. Aan een bezoek van een dag heb je gewoon te weinig tijd. Het is één en al pracht en praal in dit schitterende complex.


Floating markets
Vroeger had je er hier erg veel van door geheel Thailand heen. Maar door de betrere infrastructuur en bereikbaarheid is de behoeft aan deze drijvende markten sterk afgenomen. Toch zijn er nog wel enkele maar dan vooral uit toeristisch oogpunt wat absoluut niet wil zeggen dat een bezoekje hieraan niet interessant is. Sterker nog het mag eigenlijk niet ontbreken als je een rondreis maakt door Thailand.
Temeer omdat je er heen kunt varen met een long boat dit is een soort traditionele roeiboot. Je kunt dan via de klongs (kanalen) je naar de floating market laten varen. Onderweg kom je langs huisjes aan het water waar heden ten dag nog steeds mensen leven. Ze gebruiken de rivier onder andere om zichzelf te wassen, tanden te poetsen en hun kleding te reinigen. Dit geeft je als toerist echt het idee dat je in een heel ander gedeelte van de wereld bent belandt. Ook de floating market zelf is erg interessant. Je kunt hier zien hoe de handel vroerger werd bedreven. Ook kun je hier zelf aan deelnemen want er worden nog steeds groenten en fruit te verhandeld. Ook zijn er hier volop souvenirs te koop.


Bridge over the river Kwai
Deze toeristische trekpleiter heeft zijn bekendheid bij het grote publiek vooral te danken aan de gelijknamige film. Dit is ook zeker  een goede trip om een dag voor uit te trekken. Want ook dit maakt een wezelijk deel uit van de Thaise geschiedenis.
De brug is er gekomen in verband met de aanleg van de Birma spoorlijn. Deze spoorlijn werd aangelegd door de Japnans overheersers. Voor de aanleg werden krijgsgevangenen gebruikt uit verschillende landen. De meest bekende landen zijn Amerika, Australie, Engeland en Nederland. De gevangenen moesten onder ronduit erbarmelijke omstandigheden hun werk doen. Ze stonden de hele dag in de brandende zon. Maakten erg lange dagen en kregen slecht te eten. Het mag dan ook geen verbazing opwekken dat heel veel krijgsgevangen stierven tijdens de aanleg van deze spoorlijn.
In de buurt van de brug is nog een begraafplaats waar vele honderden gevangenen liggen begraven. Ook kunt u hier nog een museum bezoeken waar u een goede indruk krijgt ondere welke afschuwelijke omstandigheden de gevangenen hun werk moesten doen en hoe slecht ze behandeld werden door de Japanse overheersers.
Ondanks dat dit niet de mooiste kant van Thailand zijn geschiedenis laat zien is het zeker een aanrader om hier voor de algemene beeldvorming een bezoekje te gaan brengen.
Koh Samui
Dit bekende eiland ligt op een uurtje vliegen van de hoofdstad Bangkok. Het eiland is bekend om zijn schitterende witte zandstranden, prachtige baaien en de relaxte "vibe" die er hangt.
Het heeft een aantal levendige dorpjes en een aantal prachtige watervallen. Ook kunt u hier nog plekken aandoen waar u bijna geen toerist tegenkomt en u waant zich dan in het paradijs.
Ook op het gebied van het Bhoedisme kunt u hier aan uw trekken komen er zijn een aantal prachtige tempels te bezoeken.
Op het gebied van overnachten heeft dit levendige eiland ook voor elk wat wils. Er zijn relaxte backpackers hostels en luxe welness hotels en daar tussen in is ook van alles mogelijk. Wat voor Phuket geldt gaat ook voor Koh Samui op. Veel reizigers sluiten hier hun vankantie af om bij te komen van een levendige rondreis door Thailand.


Hieronder enkele site's welke aan dit vakantieland gerelateerd zijn:

www.recreatiewoning.nl 
www.thailandreisgids.nl