Spanje vakantieland

Spanje is een divers land met veel uiteenlopende culturen, talen, eetgewoonten en klimaten. Het land varieert van de regenachtige vissersdorpen in Galicië tot het nachtleven van Madrid, de toeristische kusten aan de Middellandse Zee, het flamencodansen van Andalusië, en stierenvechten in vele delen van het land en het moderne Barcelona in Catalonië.

De naam Spanje (Spaans: España) is afgeleid van de Latijnse naam “Hispania”, dat werd gebruikt voor het hele Iberisch Schiereiland. Het Iberisch Schiereiland bestaat uit Spanje (78%), Portugal (18%), Gibraltar (2%) en Andorra (2%).

Spanje bestaat uit 17 autonome regio's (Comunidades Autónomas) en 2 autonome steden (Ceuta en Melilla), waarbij de mate van autonomie per regio verschilt. Bijna al deze regio’s zijn weer onderverdeeld in verschillende provincies. De provincies zijn weer onderverdeeld in comarca's van Spanje.

De 17 autonome regio`s zijn; Andalusië, Aragón, Asturië, Balearen, Baskenland,
Canarische Eilanden, Cantabrië, Catalonië, Extremadura, Galicië, Castilië-La Mancha, Castilië en León, La Rioja, Madrid, Murcia, Navarra, Valencia.

Over het algemeen geldt voor een vakantie Spanje: hoe zuidelijker, hoe warmer. In de binnenlanden kan het 's winters goed koud zijn, maar de temperatuur kan in de zomer oplopen tot 40 graden.

Het landschap van Spanje bestaat voornamelijk uit plateaus, zoals de Spaanse Hoogvlakte, en bergketens zoals de Pyreneeën en de Sierra Nevada. De belangrijkste rivieren van het land zijn de Ebro, de Tajo, de Duero, de Guadiana en de Guadalquivir. Spanje grenst in het oosten en zuiden aan de Middellandse Zee, in het noorden aan de Cantabrische Zee en in het westen aan de Atlantische Oceaan.

Nederlandse kranten en tijdschriften zijn de dag van uitgifte of 1 dag later in de meeste toeristengebieden verkrijgbaar.

Het uitgaansleven speelt zich af in de vele bars, disco's en nachtclubs die je overal aan zult treffen.

Spanje is één van de belangrijkste landbouwproducenten van Europa. Een aantal van de belangrijkste producten in deze sector zijn citroenen, sinaasappels, olijven en olijfolie, noten, druiven en wijn.

Maak jouw eigen website met JouwWeb