Italië vakantieland
 

Italië, is een perfectland voor een korte- of langere vakantie. Het is goed per auto, trein en vliegtuig te bereiken en ook is Italië goed bereisbaar. Voor veel Nederlanders is Italië het land bij uitstek voor relaxte vakantie. Dit komt door een goed aanbod van campings, bungalowparken en hotels.

Maar het fraaie Italië heeft veel meer te bieden dan alleen een ruim aanbod in goede onderkomens. Het land heeft zo'n culturele rijkdom met bezienswaardigheden, dat een vakantie van enkele weken eigenlijk niet genoeg is om alles te zien. De natuur, de bekende Italiaanse keuken, mode, historie, een prettig klimaat, enzovoort. Het is duidelijk waarom vele liefhebbers ieder jaar terugkeren naar dit prachtige land. Ook De Italianen zelf beseffen dat hun eigen land rijk is aan cultuur. Zij blijven vaak binnen de grenzen van Italië om hun vakantie door te brengen.

Zoals Spanje bekend is om zijn Costa's, zijn de meren in Italië de Italiaanse tegenhanger. Het bekendste meer is het het noordelijk gelegen Gardameer. Dit meer wordt jaarlijks bezocht door duizenden toeristen uit onder andere Nederland en België die tijdens hun autovakantie een tussenstop maken of het als eindbestemming op het programma hebben. De meren worden rijk omringd door campings, hotels en vakantiehuizen die u kunt huren.
Dat Italië een rijke geschiedenis achter de rug heeft, is tot op de dag van vandaag nog steeds te merken. Er is nog veel van het Romeinse Rijk te zien, denkt u hierbij eens aan het Colloseum, dat in Rome in al haar pracht te aanschouwen is. Of wat dacht u van de kunstgechiedenis met namen als Leonardo da Vinci, Michelangelo en Bernini.

Kort samenvattend kunnen we wel stellen dat Italië een land is wat voor elke vakantieganger veel te bieden heeft.


Hieronder enkele site's welke aan dit vakantieland gerelateerd zijn:

http://gardameer.jouwweb.nl
http://milaan.jouwweb.nl